ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Ιδιωτική κατοικία | Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός - Μελέτη Εσωτερικού Χώρου και Επίβλεψη | Αθήνα

Είδος κτιρίου | Κατοικία
Τοποθεσία | Αθήνα, Ελλάδα

Κατάσταση μελέτης | Ολοκληρωμένο, 2018

Αρχιτέκτονες | Revergo Architects
Φωτογραφία | Στέλιος Κυριάκης

Πρόκειται για ένα διώροφο διαμέρισμα στην Αγία Μαρίνα Αττικής που προέκυψε από τη διάσπαση μιας μονοκατοικίας σε δύο ιδιοκτησίες. Ο νέος χώρος μετά τη διάσπαση δεν διέθετε παρά μόνο ένα μικρό μπάνιο στον όροφο, κοντά στο χώρο των υπνοδωματίων. Η ανάγκη για ένα μεγάλο χώρο υγιεινής, οδήγησε στη μετατροπή μιας βοηθητικής αποθήκης στο κύριο μπάνιο της κατοικίας. Παράλληλα σχεδιάστηκε για το δωμάτιο των γραφείων μια νέα βιβλιοθήκη.
 

Ο χώρος που ανακαινίστηκε, επιφάνειας 12τ.μ., έδωσε τη δυνατότητα σχεδιασμού ενός ευρύχωρου μπάνιου με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Στην είσοδο του μπάνιου, τον κεντρικό τοίχο διατρέχουν δυο οριζόντιες ξύλινες επιφάνειες που ορίζουν το χώρο για τους νιπτήρες. Δεξιά και αριστερά από τους δύο κεντρικούς νιπτήρες με τους αντίστοιχους καθρέφτες τους τοποθετούνται αποθηκευτικοί χώροι – ανοιχτοί και κλειστοί. Οι ντουλάπες στα δεξιά των νιπτήρων δημιουργούν ένα διαχωριστικό για το ντουζ. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι το λευκό και το μαύρο πλακάκι σε διαφορετικές υφές και ο δρυς για τις ξύλινες επιφάνειες. Τα υπόλοιπα αξεσουάρ του μπάνιου επιλέγονται σε χρώμα μαύρο.

Ο σχεδιασμός της βιβλιοθήκης ακολουθεί τις λιτές γραμμές του χώρου στον οποίο τοποθετείται και τις χρωματικές αντιθέσεις που επιλέχθηκαν και στο μπάνιο της κατοικίας.